måndag 20 december 2010

Jullov

Nu har två av barnen fått jullov. Cissi slutade i fredags och Martin idag. I morgon är det Henriks tur. Det är bara på Martins julavslutning som föräldrar är välkomna.

På den skolan (där alltså Cissi och Henrik också gått) är det alltid julspel med kör och barn som spelar instrument. Den lärare som håller i julspelet gjorde det i år för 35:e och sista gången. Till sommaren går hon i pension. Jag är lite nyfiken på vad som händer med jul- och sommaravslutningarna efter att hon slutat. Undrar om skolan kör på i samma hjulspår eller om de passar på att skapa nya traditioner.

På eftermiddagen idag var barnen själva på stan och handlade julklappar. Att Henrik och Cissi är på stan själva är förstås inget ovanligt, men idag ville de ha med Martin för att julhandla. De verkar ha haft det bra och hittat vad de skulle. Jag vet förstås inte vad de köpt, men jag fick bidra med pengar.

Tre kvällar kvar att fixa resten av julstöket och klapparna på!

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Mysigt med julspel! Vi har inga exakta julavslutningstraditioner så det kanske vi ska skapa till nästa år. Vi har ju bara ca 30 elever på hela skolan, vilket betyder att nästan alla måste vara med jämt. Lite trist och långtråkigt för dem kanske :) Men man kan ju göra olika varje år! Ha ett bra jullov nu!