tisdag 28 december 2010

Vintercykling

Jag cyklar till jobbet de flesta dagarna, året om. Det tar 15-20 minuter. Det är en lagom omställningstid mellan jobbläge och hemmaläge. Ofta tänker jag inte på någonting utan trampar bara på och rensar hjärnan, men ganska ofta blir problem lösta. Det kan vara nya idéer till något som jag kört fast med på jobbet eller det kan vara vad vi ska äta till kvällsmat eller något helt annat.

För att cykla nu på vintern så gäller det att klä sig lagom. Det är naturligtvis inte skönt att frysa, men det är lika illa att bli för svettig. Att frysa lite i början och bara vara lite varm i slutet är det optimala.

Långkalsonger är skönare än överdragsbyxor, men är knöligare att ta av på jobbet. Det blir onödigt varmt att sitta med långkalsonger hela dagen. En tunn halsduk är skönt i början, men den åker ofta av halvvägs när jag fått upp värmen.

Det som också är lite knöligt med att cykla på vintern är mössa. Det måste vara en mössa som värmer lite lagom, men som inte tar för stor plats under hjälmen. Just nu har jag en hemstickad som uppfyller alla krav.

Igår missade jag något som jag inte insett hur viktigt det är. Av någon anledning fick jag inte med mig sadelmuffen. Så kallt det blev om ändan. Jag saknade verkligen min sadelmuff i fårskinn. Idag satt den på sadeln igen. Skönt!

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag tycker det jobbigaste med attcykla på vintern är det hala väglaget. Jag är ständigt rädd för att ramla :)
Långkallingar håller jag med om. Skönt att ha, men jobbigt att ta av :)

Cicki sa...

Jag tycker du är modig som cyklar på vintern. Förr cyklade jag alltid till och från jobbet och till och från pendeltåget. Men aldrig på vintern. Då fick det bli apostlahästarna.