lördag 18 december 2010

En bra lördag

Idag har jag haft en lugn och skön lördag hemma, men ändå hunnit med riktigt mycket.

På förmiddagen drog jag med större delen av familjen ner till scoutgården och skottade av halva taket. Andra halvan var det andra som skottade en annan dag. När vi var där uppe och skottade och började bli lite trötta så kom jag på att vi borde haft fika med oss och suttit på taket och fikat. Martin var mer tveksam, för om det kom någon skulle dom tycka att vi var konstiga. Är det konstigt att sitta i snön på taket och fika? Nu förstår jag ingenting...

När vi kom hem fixade vi till granen. Vi har fått en gran av mina föräldrar som de gallrat bort. Jag kan lugnt säga att det inte är den vackraste gran jag sett, men med en massa pynt och intryckt i ett hörn så kommer det att bli bra. Vi behövde bara såga av den och tälja till toppen. Toppen hade gått av, men det gör inget för nu har vi täljt till den så att vi kan sätta spiran i toppen. Granen står nu i julgransfoten på altanen och väntar på att få komma in.

Senare på eftermiddagen tog jag en tur på skidor. Planen var att åka spåret som är 5 kilometer och saknar belysning. Bäst att passa på när det är helg för på vardagskvällarna är det för mörkt att åka utan belysning. Vardagskvällar får det bli några varv på 2,5-kilometern i stället. Nu blev klockan mer än jag tänkt mig innan jag kom iväg så jag trodde inte det skulle gå att åka utan belysning. Väl ute så kändes det inte så mörkt i alla fall så jag testade. Det funkade jättebra. Det var bara på några få ställen där skogen var för tät som det var svårt att se, men lite spänning är ju kul. Det var ingen trängsel i spåret. Jag såg en skidåkare och ett rådjur.

Förutom detta har jag hunnit med att fixa en del hemma. Det måste röjas lite innan tomtarna får komma fram. Vi får se om tomtarna hinner komma fram i morgon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Imorgon måndag ska jag skotta altantaket, men jag tar nog inte fika med mig. Vad ska grannarna säga? /Svärfar