lördag 11 december 2010

Brand, demonstranter och explosioner

Nu har det varit två dagar, med onödigt mycket i händelsernas centrum.

I fredags ringde fröken från skolan. Då brann det i fritids lokal i det huset som Martin har sitt klassrum. Alla barn och personalen hade fått evakueras och hon visste inte vilka barn som hade med sig ytterkläderna ut. Det blev en uttryckning och hämta upp Martin i gympasalen. Han var välbehållen (liksom alla andra) och inte speciellt uppskärrad. Skönt att allt gick bra för alla. De två klassrum och fritids som finns i huset kommer inte kunna användas igen. Får se hur skolan löser nästa vecka och sedan någon mer permanent lösning för vårterminen.

I samma veva som jag kom hem med Martin så kom mormor och morfar och hämtade honom för jag, mannen och Cissi var då på väg till tåget för att åka till Stockholm. Det var inte Nobelfesten vi skulle på, men vi vinkade lite till stadshuset och dess gäster när vi åkte förbi.
Idag när vi skulle åka hem med tåget så blev det en stund försenat på grund av demonstranter. Det var folk som befann sig på spårområdet så under en stund gick det inga tåg mellan Stockholm och Södertälje.

När vi kom hem hörde vi om explosionerna på Drottninggatan i Stockholm där vi gått några timmar tidigare. Skönt att vi redan satt på tåget när det hände.

Hoppas att resten av helgen blir mindre händelserik.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Jösses vilken dag! Bränder, demonstranter och explosioner! Jag är glad att det slutade bra alltihop!