söndag 7 november 2010

Syfestivalen

I går var jag på syfestivalen i Sollentuna. Det var tredje gången jag var på syfestival, men det var ett par år sedan förra gången.

Det är stånd med försäljning av garner, tyger, broderier, pärlor, diverse tillbehör och en hel del annat. Dessutom finns det en del workshops där man kan få prova på olika tekniker. Jag hade tänkt att vara med på workshopen med nålbindning, men det blev inte så.

Det är jättekul att gå runt och få en massa nya ideér. En del saker som jag köpte grejer till och en del som jag bara tar med mig hem som inspiration. Det enda jag planerat att köpa var något tunnt garn att sticka sjal av. Det lyckades jag köpa, plus stickor åtta som behövdes till det garnet. Det blev visst garn till två sjalar, men då får jag ju två färger att byta med. Dessutom köpte jag ett par grejer som kan bli julklappar.

Eftersom jag köpte både garn och stickor till sjalen så var det bara att sätta igång på bussen hem. Så nu har jag redan hunnit en bra bit på första sjalen.
Något som är roligt tycker jag är när man använder gamla tekniker på nya sätt. Vad sägs om att knyppla en halsduk? Det var en som knypplade med yllegarn i olika tjocklekar. Det blev jättesnyggt. Hon gillade att knyppla, men var inte mycket för de där skira spetsarna. Då får man hitta på något annat.

3 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Åh, jag skulle så gärna också vilja gå på syfestival. Jag har varit en gång, men det är minst femton år sedan. De ligger ju så sabla ocentralt, de där syfestivalerna... ;-)

Kul att du hittade en del som du har användning för!

Trillingnöten sa...

Jag kunde sticka en gång i tiden och funderar på att ta upp det nån gång...:) det verkar aldrig bli nån gång! Dessutom tycker jag att det är roligt att du skriver inlägg oftare :)

Alexandra sa...

Jag hade hoppats komma iväg på syfestivalen i år men det blev tyvärr inget av =( Det blir nytt försök nästa år istället =) Det verkar ju finnas så mycket kul att inspireras av på den mässan.