tisdag 2 november 2010

Skåne

I helgen gjorde vi en trevlig hösttur till Skåne. Vi åkte iväg i fredags, med målet att komma på plats. På väg till Skåne gjorde vi ett stopp hos en kollega. Där fastnade vi några timmar eftersom vi hade det så trevligt. Till slut kom vi fram till vandrarhemmet.
Lördagen började vi vid Nimis, konstnären Lars Vilks svartbygge på Kullahalvön. Eftersom bygget inte är tillåtet så finns det nästan inga skyltar för att hitta dit, men trots det så hittar väldigt många turister hit. För att komma fram får man gå ett par kilometer. Vandringen är delvis genom vacker bokskog och delvis ganska kuperad.
Väl framme slås man av detta enorma bygge i en ravin ner mot havet. Det måste vara världens häftigaste klätterställning.
Man går i smala gångar inuti bygget som går i kringelikrokar.

Här och där kommer man fram till torn att klättra upp i. Ni ser väl hur Cissi och Martin klättrar i det närmsta tornet.

Bygget är gjort av drivved, men är väldigt stadigt. Det känns inte alls ostadigt trots att man klättrar närmare 10 meter upp.
Här står Henrik på toppen på ett av tornen. Detta stället är hur kul som helst. Vi klättrade runt i ett par timmar, både vuxna och barn.

Lördag kväll hälsade vi på släktingar. Trevligt att passa på. Det är inte så ofta som vi är i Skåne.
Söndagen ägnade vi åt Hovs Hallar som är ytterligare ett fantastiskt resmål i Skåne. Det ligger på Bjärehalvön. Hela området är branta klippor som stupar ner mot havet. Vi gick en runda där vi först gick nedanför klipporna på stenstranden. Sedan klättrade vi upp och gick ovanför klipporna på tillbakavägen. Hade det inte varit dimmigt så hade det varit en fantastisk utsikt över hela Laholmsbukten och Halmstad.
Tyvärr var kameran felinställd hela tiden så bilderna är urdåliga. Alla bilder har denna mystiska blå tonen.
Ett ställe på stranden hade någon eller troligen väldigt många byggt stentorn. Det ett stort fält alldeles fullt med stentorn som var allt från några decimeter höga till nästan en meter. Det såg verkligen surrealistiskt ut med alla dessa torn.

Slutligen avslutade vi resan med att shoppa i Ullared. Detta blev en väldigt bra resa med lite av varje; vänner, natur, släkt och shopping. Vädret var helt ok för att vara i månadsskiftet oktober/november. Det går att semestra i Sverige även denna årstid. Allt måste inte hinnas med under sommaren.


2 kommentarer:

Mamma Vilja sa...

Skåne ÄR underbart. :)

Trillingnöten sa...

Wow, vilket fantastiskt ställe! Till och med jag, som inte är så förtjust att vara ute i naturen, blev sugen på den där klätterställningen t ex...underbart!