måndag 6 september 2010

Vanor och ovanor

Början på hösten när allt drar igång igen efter sommaren är ju tid för nya vanor och förhoppningsvis bra tillfälle att behålla bra vanor.

Ända sedan i vintras har jag sprungit regelbundet. Så många månader har inte mina springperioder hållt på sedan jag orienterade i tonåren. Det är en god vana värd att behålla. Idag har jag dessutom testat att springa före jobbet. Det gick tungt att springa, men efteråt mådde jag kanonbra hela förmiddagen. Det får nog bli några försök till. Grejen är nog att ta det lugnt vid morgonträning. Det går inte att ta i på samma sätt som när jag springer på eftermiddagen.

En annan vana som jag lagt mig till med nu efter semestern är en liten, liten vardagslyx. Efter lunchen på jobbet så tar jag med en kopp kaffe till mitt rum. Där dricker jag kaffet till en liten bit mörk choklad medans jag sätter igång att jobba igen. Det behövs bara en liten bit choklad och en halv kopp kaffe. Sedan jag börjat med detta så går det mycket lättare att jobba de där timmarna efter lunch som annars kan vara rätt sega. Märkligt, jag som inte brukar dricka kaffe, men just den skvätten kaffe är väldigt god.

På tal om vanor så finns det ovanor också. En är att jag tillbringar för mycket tid vid datorn på kvällarna. Egentligen vill jag ju hinna pyssla och läsa också. Det finns ju en del köksplock, läxläsning och annat att göra på kvällarna så det gäller att använda de stackars timmarna som blir kvar på ett förnuftigt sätt. En liten stund vid datorn och sedan hinna med något annat också. Så nu sliter jag mig härifrån för idag...

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Bra jobbat med löpningen! Har man kommit igång som du gjort så är det lättare att hålla på det. Bra att du testat före jobbet också. det skulle jag också vilja, men då måste jag springa klockan fem och gärna få gå upp vid halv fem för att piggna till. Inte så lockande. Jag får göra sånt på helgmornarna istället :) Det där med kaffe och lite mörk choklad efter lunch låter toppen. Lite sugen å testa :)