onsdag 1 september 2010

Orientering med scouterna

Så var höstens scoutpremiär gjord, för mig alltså. Scouterna hade första gången förra veckan, men då roade jag mig på annat håll tillsammans med arbetskamraterna.

Idag var det så dags för scouterna. Det var jag som stod som ansvarig eftersom det stod orientering på schemat. Det är ju ett av mina mål, att lära mina scouter att hantera kartan. Idag blev det stjärnorientering och "avbilda din hembygd".

Stjärnorienteringen var tre kartor med två kontroller var. Scouterna tar en karta i taget och hittar dom två kontrollerna sedan tar de nästa karta osv. Fördelen är att många kan starta på en gång eftersom de sprids åt olika håll. Dessutom är det en fördel att de kommer tillbaka till startpunkten hela tiden för att byta karta, så risken att tappa bort någon är minimal.

"Avbilda din hembygd" gick ut på att med material från skogen skapa en bild över närområdet med skolan, affären, järnvägen och kanske sitt eget hus.

Allt flöt på bra. Det var 19 scouter med ut till skogen och 19 scouter med tillbaka. Kul att få vara ute med ungarna igen och kul att få vara pedagogisk. Det är så kul när det lyckas och alla verkar nöjda.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vad skönt att alla barn kom med hem igen :) Jag blir så paranoid på utflykter :) Räknar och räknar och räknar! Orientering är ju också kul och nåt som alla borde få lära sig...