torsdag 23 september 2010

Zumba

Idag har jag provat något nytt. Jag försökte mig på ett Zumba-pass. Passet beskrivs så här:

Zumba - dansbaserad konditionsträning med inspiration från traditionell musik som cumbia, salsa, samba och merengue. Träningen passar alla som gillar att röra sig till härlig musik och gillar att svettas!

Det är ju så populärt med zumba. Jag har hört och läst mycket om det. Jag har flera kollegor som provat detta zumba-pass och tyckt att det var roligt. Jag var tveksam innan till att det skulle gå att hänga med tillräckligt mycket för att bli trött, men det går ju inte att tycka något om man inte provar.

Jag stod ut i 15 minuter! Då var jag mer arg än trött. Jag brukar inte ge upp så lätt, men detta var inget för mig. På ett vanligt jympapass har jag inga problem med att hänga med även första gången. Jag kan hänga med så att jag kan ta ut mig. Nu fastnade jag hela tiden och var så bortkollrad att jag inte lyckades göra något. Nu VET jag i alla fall att det inte är något för mig. Jag ska hålla mig till vanliga jympapass och löpning. Imorgon tänkte jag variera det med att simma för det klarar jag också av.

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Gick du på Zumba i grupp? Jag har Zumba hemma. Mycket bättre. Då känner man sig inte så stressad. Efter ett tag har man lärt sig stegen och då blir det bättre. När man går på Zumba i grupp...är det en ledare som visar stegen då? För jag tror att videon är lite bättre när det gäller just stegvisningen...de tar det så många gånger att jag blir frustrerad. Jag kan tänka mig att en riktig ledare skyndar på mer. Vad trist att du blev så besviken!

Camilla sa...

Ja, det var i grupp och visst blir man lite stressad av det också. Man måste kanske gå dit med inställningen att det tar några gånger att lära sig, men jag gick dit för att träna och då blev jag besviken.