lördag 11 september 2010

Scoutläger

Med en tvådagarshajk har vi firat att vår scoutkår fyller 80 år. Det är inte så illa när hela scoutrörelsen bara är drygt 100 år.
Vi började i går med att sätta upp tält och boa in oss. När mörkret började komma bjöds det på korvbuffé, dvs olika sorters grillad korv med alla tillbehör. Sedan när det var riktigt mörk skickade vi ut scouterna i skogen för att gå ett ljusspår upplyst med värmeljus i glasburkar. Ljusspåret avslutades vid eldstaden. Några grabbar inledde lägerbålet med en eldshow. Brasan tändes sedan genom att eldsprutaren sprutade eld på den preparerade veden. Det lyckades och vi fick en fin brasa. Efter en lång stunds sjungande och trevligheter så blev det dags att sova.

Jag är ledare för scouterna som går i 3:an. En del av dom har knappt sovit utan mamma och pappa. En del har inte sovit i tält förut. Då är det spännande att sova i militärtält trots att det bara är några kilometer från mamma. För tre av scouterna var det så spännande att de åkte hem.
Idag ägnade vi förmiddagen åt att förbereda ett scouttivoli. Alla förberedde olika aktiviteter till eftermiddagens öppet hus då familjer och andra nyfikna kom. Scouttivolit innehöll hinderbana, cocopult (katapult för kokosbollar som ska fångas), labyrintspel (1m x 1m med tennisboll som inte skulle ramla i hålen), karusell av surrade slanor, linbana tvärs över gården, backstapling. Rekordet på backstaplingen blev 28 backar på varandra. tur att scouten längst upp har säkerhetslina.
Det har varit ett skönt höstväder hela dagen idag och allt har flutit på som det skulle. Det blev ganska mycket tårta kvar av den 7 m långa tårtan, men det ordnar vi ledare på morgondagens ledarmöte. Mmmm...

Inga kommentarer: