lördag 25 september 2010

Bra med stor källare?

Att ha en stor källare är både bra och dåligt. Det bra är att man KAN spara en massa saker. Det dåliga är ATT man sparar en massa saker.

Idag har vi gjort ytterligare en rensning och slängt en liten hög med saker och flyttat runt en del andra saker. När vi rotade bland gamla saker så hittade vi leksaker som passar Martin. Det var min gamla trollerilåda och mitt gamla capsela. Möjligen var sakerna både mina och min brors, men nu bor dom i alla fall i vår källare.

Martin har lekt hela eftermiddagen med sakerna. Först försökte han trolla, men syskonen var inte så imponerade. Han försökte verkligen både med korttrick, trollade fram snören och visade att saker var tomma. Det är inte lätt första gången.

Capsela hade han roligare med. Det är ett byggsystem med motor som man bygger olika fordon med, både för land och för vatten. Idag byggde han olika vattenfordon. Den här flyter på de gula bubblorna och drivs framåt med propellern. Propellern drivs med kugghjul som överför kraft genom bubblorna från en motor, som lämpligen sitter ovanför vattenytan.
Båten åkte runt i badkaret. Martin kom också på att propellern snurrar åt olika håll när man byter plats på sladdarna till batteriet. Det fick båten att åka framåt och bakåt. Fysik i praktiken!

Inga kommentarer: