söndag 18 juli 2010

Paus i värmen

Det är naturligtvis härligt med sol och värme på semestern, men samtidigt är det lite skönt med en eller ett par dagars paus i värmen. Idag har det varit lite svalare men ändå helt ok väder. Förmiddagen var jag inomhus. Det var ett tag sedan sist som jag var inne så många timmar i sträck, förutom nattetid.

Jag började med att röja undan en del som hamnat på sybordet. Byxor att sy in, byxor att lägga upp, tröja att ändra och shorts att laga. Varje sak tar bara några minuter, men ändå har det inte blivit gjort. Idag fixade jag till allt så att sybordet är tomt. Härligt!

Sedan tog jag på MP3-spelaren laddad med en sommarpratare och gick ner i tvättstugan och strök tvätt i en timme. Det tråkiga arbetet blir nästan roligt i sällskap med en sommarpratare.

Efter en liten utflykt så klarade jag av ytterligare ett projekt som varit på gång ett tag. Jag satte igång arbetet med att klippa häcken utmed gatan. Det var Henrik som höll i häcksaxen. Jag (och tidvis även Mannen) plockade upp skräpet. Jag friserade även en del med vanlig sekatör. Häcksaxen kommer inte åt riktigt över allt. Just nu ser inte häcken så snygg ut eftersom mycket av det gröna klippts bort, men det kommer snart nytt grönt.

Skönt att ha klarat av flera dåliga samveten. Nu kan jag njuta av tomt sybord (eller fylla det med mer spännande saker) och njuta av att se gatan över häcken.

2 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Fyll sybordet, tycker jag! Inte något lappa och laga, utan något annat spännande! ;-)

Cicki sa...

Vad skönt det känns när man fått undan sådana där tråkiga måsten.