tisdag 6 juli 2010

Legospelet Minotaurus

Martin är med i en legoklubb. Det är en gratis reklamgrej av Lego. De skickar en tidning på några sidor några gånger om året. I senaste numret så stod det om att de sökte familjer som ville provspela familjespelet Minotaurus. Martin hittade annonsen och kom och tyckte att vi skulle anmäla oss. Mannen var förstås inte sen att haka på. Spel och lego, var skulle kunna bli fel?
Häromdagen kom spelet Minotaurus. Vi har nu spelat det några gånger och det är ett trevligt spel. Det är lätt att lära sig och passar barn från ungefär 7 år. Spelet går ut på att få en gubbe genom en labyrint in till mitten. Samtidigt kan motspelarna flytta en del murar och även flytta minotaurusen. Blir man tagen av minotaurusen får man börja om från början. En spelomgång tar ungefär 20 minuter.

En kul finess är att man uppmanas att bygga om reglerna, precis som med Lego, och hitta på egna varianter. Tärningen kan byggas om för att få till olika effekter. Minotaurus är alltså ett trevligt familjespel som de flesta kan vara med på efter ett par minuters förklaring.