söndag 17 maj 2009

Vårmarknad, studenter och trädgård

Jag har haft en bra helg, men har inte haft någon större lust att blogga. Det finns ju så mycket annat man kan göra också.

Igår var vi på vårmarknad på Cissis skola. Det var alla klasser som ordnade aktiviteter och sålde saker för att få in pengar till sina skolresor. En bra ide av skolan att slå ihop allt sånt till en dag. Hela skolgården var full av barn och anhöriga och kanske någon annan som förirrat sig dit. Det fanns stånd med hembakat, loppis, godis, blommor och diverse annat. Dessutom kunde man hoppa studsmatta, sumobrottas, kasta vattensvampar på en elev och diverse annat. Klassen fick in drygt 3000:- till klasskassan. Inte illa! Det var en del saker som ville följa med oss hem också. Vi fick med oss bröd, bullar, brända mandlar, skumbananer, en bok, två gurkplantor och säkert några saker till och därmed har vi bidragit till både Cissis klasskassa och till andra klasser.

Efter det tittade vi på kårtegen, när studentorkesterfestivalen, SOF 2009, tågade genom stan. Det var orkestrar och byggen. Kul att se på SOF igen för det var några år sedan och ännu fler år sedan jag var student. Här finns våra bilder från kårtegen.

Slutligen åkte vi hem till oss och åt. Jag stod för middagen och mamma stod för kakor och tårtor eftersom vi passade på att fira pappas födelsedag. Det blev en lång, fullspäckad och trevlig dag.

Idag har vi tagit det betydligt lugnare på ett sätt, men jobbat hårdare på ett sätt. Jag och Mannen sprang spåret på förmiddagen och på eftermiddagen har vi jobbat i trädgården. Ett lugnare tempo alltså, men mer kroppsarbete. Det är härligt att vara ute i trädgården nu när allt växer så det knakar. Jag har rensat ogräs både här och där och fixat till några kantplattor. Hasse letade upp en altan som nästan var försvunnen under gräs och ogräs. Det blir så fint! Lite bilder kommer en annan dag.

Andra bloggar om: , , ,


Inga kommentarer: