måndag 4 maj 2009

Ingen stavgång, men jogging

I kväll blev det motion, men inte som jag tänkt mig.

Enligt tidningen så skulle Korpen ha ett pass med stavgång kl 19. Jag svalde tantstämpeln och tog mina stavar som jag ärvt av svärmor och åkte dit. Jag tog cykeln dit för att snabbt kunna passera grannarna. Väl där letade jag, men hittade ingen grupp tanter med stavar. Jag hittade inte en enda person med stavar.

Jag beslöt mig för att gå en sväng själv med mina stavar. Men efter bara en kort bit var jag så irriterad på stavarna som bara rörde sig i fel takt, inte i samma takt som mina ben. Jag gömde stavarna i en buske och joggade i stället. Det gick bättre än väntat och blev en runda på 4,5 km, där jag joggade största delen. Nu återstår att se hur mycket träningsvärk jag har i morgon.

Stavarna är tillbaka i garaget. Vi får väl se när dom släpps ut igen. Jag letade lite på Internet för att få tekniktips. Där står att det tar 2-3 gånger innan det fungerar. I början känns stavarna mest i vägen och det kan jag skriva under på. Några tips? Någon som provat?

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Jag gillar att gå med stavar. Man kan låta de pendla med armarna (i snoddarna) några gånger innan man tar upp dom och börjar sedan är det viktigt att man skjuter i från med stavarna så att man liksom tar större steg. Stavarna ska alltså inte bara snudda vid marken och liksom hänga med, man ska jobba med armarna också. I början får man kanske gå lite långsammare än vanligt för att få igång tekniken men bara man börjar skjuta ifrån så tycker jag det känns bättre.

Hoppas de får komma ut ur garaget igen :-) Kram/veronica

Maud/En bok om dagen sa...

Man måste se till att man har rätt längd på stavarna; då du håller armen i en 90-graders vinkel ska stavarna precis gå mellan ditt grepp och marken.

Vänster arm fram och höger ben fram - samtidigt. Det går inte att gå "passgång" med stavar...

Gå med rätt korta steg, snärtigt med armarna och så ska man inte göra som en del gamla tanter och farbröder: gå med stavarna som om de vore kryckor... ;-)

Testa igen! Om jag - som har kass koordinationsförmåga - klarar av att gå med stavar så kan vem som helst. Lovar! ;-)

Camilla sa...

Tack för tipsen! Blir faktiskt lite sugen på att testa igen nu när jag vet lite mer.