måndag 18 maj 2009

Inred med Burda

Igår lånade jag de två senaste numren av tidningen Burda av mamma. Eftersom det är en mönstertidning med symönster för kläder så är den gjord för dom som syr mycket. Då tyckte jag att det var ganska komiskt att hitta uppslaget med bilden ovan. Uppslaget visar hur man kan sortera upp och ha ordning på sina sybehör. På uppslaget var det bilden ovan och lite kommenterande text till.

Titta noga på bilden. Denna syende person har fyra (4) trådrullar. Hur klarar man sig med fyra trådrullar? Personen har fyra, fem olika sorters knappar. Nu kanske inte alla har ett syförråd som min mamma och svärmor som svämmar över av knappar, men nog har dom flesta fler än fyra sorters knappar?

Kan det vara så att detta är lådan som personen tar fram när hon (lite fördomsfullt tror jag att det är en hon) ska sy i blågrönt. Har hon en annan väska/låda för röda färger och en för grå-svart? Nej, jag tror att detta bara är en bluff, ett inredningsknep för att få ett snyggt inredningstips. Lita aldrig på en inredningstidning! De visar inte miljöer som är gjorda för att bo i, det är bara utställningsrum.

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Till och med jag som inte är en direkt syende person har mer än fyra trådrullar :)

Viola sa...

Huvudsaken att det ser bra ut på bild! ;-)
Precis som mitt hem. På bild ser det stillsamt och harmoniskt med var sak på sin plats.
Just nu tror jag en orkan har varit i köket.

Hej från mig!

Cicki sa...

Den som arrangerade det där kan inte varit sömmerska. Här pratar vi en låda med trådrullar, en mindre låda med spolar, sex lådor med sorterade knappar, band, dragkedjor mm. En sån där liten låda känns mer som ett skämt. För övrigt är Burda en bra tidning för oss som syr....:-)