onsdag 10 december 2008

PRAO och torra kastruller

Förra och denna veckan har Henrik varit ute på PRAO. Jag tror att det hette PRYO när jag gick i skolan, men det är det samma.

Henrik är på SAAB. Det verkar vara en väldigt bra PRAO-plats. Han har fått flytta runt mellan tre olika avdelningar och har fått prova på att svarva och att tillverka en kompositklocka. Idag har han varit på studiebesök på flygvapenmuseet och fått flyga JAS-simulatorn. Han verkar nöjd. Hoppas att detta kan ge honom lite vägledning inför det svåra gymnasievalet nästa år.

Under PRAO-veckorna har han ibland med sig matlåda och ibland äter han i lunchmatsalen. Till dagens matlåda skulle jag koka makaroner. Det började jag med vid ungefär halv tio i går kväll. Jag satte på en gryta vatten. I väntan på att den skulle koka upp så läste jag några bloggar...och några bloggar...och några mail...och nån blogg till. Plötsligt började det lukta bränt. Vattnet var slut! Det var bara att diska ur kastrullen och sätta på nytt vatten. Jag fixade med lite annat och sedan framåt elva var det läggdags. Då upptäckte jag den tomma kastrullen på spisen, igen! Jag gav upp och gick och la mig i stället. I morse gick den mycket lättare att koka dom där stackars makaronerna. Ibland går bara allt fel. Då är det bättre att ge upp och fortsätta en annan dag.

1 kommentar:

Maria sa...

Henrik har ju övat på simulatorn förut, så jag antar att det gick bra! ;-)