söndag 7 december 2008

Julcachning

Idag har vi varit ute och tagit några geocacher som förknippas med julen. Den första låg vid Löfstad slott. Där var det julmarknad som vi besökte. Det var en lagom stor julmarknad med fina hantverk och en hel del ätbart till försäljning.

Sedan åkte vi vidare till dit där tomten bor. Det är utanför Norrköping för er som inte visste det!Här fanns det också en geocache. Det var ett mysigt ställe. Det hade varit ännu mysigare att komma några timmar senare när det var mörkare.
För att komma rätt följde vi marschallerna utmed vägen och sedan ljuslyktorna utmed stigen. Vi tittade på tomtens släde, nissarnas hus, nissarnas kyrka och en del andra märkliga saker. Sedan tog vi lunchfika runt den stora eldstaden och betalade för det trevliga besöket med en förpackning ljus. Det går nog åt många ljus under en säsong.

Det var helt klart ett häftigt ställe. Kul att någon engagerar sig och bygger upp sånt här mitt ute i skogen utan att kommersialisera det. Lite kommersiellt är det nog för vi pratade några ord med tomtens byggmästare som berättade att han haft grupper där tidigare under dagen. Jag vet i och för sig inte så noga vad det var för grupper eller om dom betalade för sig, men man kan ju misstänka att han behöver lite pengar i alla fall.

Två nya tagna geocacher blev resultatet av dagens utflykt. När vi kom hem var vi ganska nerkylda för flera av oss borde haft mer kläder på sig. Till exempel borde Martin ha haft sin vinterjacka och inte sin vindjacka. Det är kanske inte helt smart att ha exakt samma färg på dom båda. Jag trodde naturligtvis att han hade den tjocka jackan på sig i morse när vi åkte. Det är ju den tjocka jackan som han har använt dom senaste veckorna (tror jag), men idag hade den tunna jackan plötsligt krupit fram.


Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: