tisdag 11 november 2008

Sunny Jacobs: Tid är allt jag har


Sunny Jacobs Tid är allt jag har är en gripande berättelse om Sunny Jacobs som blev oskyldigt dömd till döden för mord. Boken handlar om hennes rättsprocess och hennes 16 år i fängelset utan att ha gjort något. Sunny och hennes man hamnar mitt i ett polismord och blir oskyldigt dömda. Sunnys kille, Jesse, blir avrättad innan missataget uppdagas. Sunny och Jesse kämpar hårt för att hålla kontakten med sina två barn under alla år i fängelset.

När jag läser boken pendlar jag mellan att bli förbannad att det kan gå till på detta sättet i ett civiliserat (trodde jag) land som USA och att beundra denna kvinna som håller modet uppe under alla år. Naturligtvis är boken skriven ur bara Sunnys vinkel, men det framgår att det är mycket politik inblandat i rättsprocessen. Dödsdomar och avrättningar är mycket användbara i politiskt syfte.

Boken är mycket gripande, men hade varit ännu bättre om 100-200 sidor hade gallrats bort ur den 600 sidor tjocka boken.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Cicki sa...

Tack för tipset. Låter som något som skulle kunna passa mig. Jag läste nyligen en liknande bok. Det var John Grisham som av en händelse stötte på ett autentiskt fall som han blev intresserad av. Han började forska runt det och intervjuade en massa människor. Det är en historie om en oskyldig man som anklagas för mord. Hans enda brott var egentligen att han var missbrukare. Den visar också på rättsrötan i det amerikanska samhället. En mycket läsvärd bok.

Cicki sa...

Glömde skriva att boken heter "En oskyldig man"