onsdag 6 april 2016

Tonåringar i köket

Nu har det blivit en liten bloggpaus. Jag har några ämnen som jag sparat på hög och som kommer så småningom, men idag blir det om hur det är att bo med tonårsgrabbar. Den ena har egentligen passerat tonåren, men ni fattar vad jag menar ändå.

Mina söner är inte sånna där som äter hur mycket som helst, men de är som kameler och ibland slår det till. Framför allt vet man inte riktigt vad som försvinner ur skåpen. Jag hade ett paket kex, men nu är det bara ett tomt paket kvar. Jag hade en falukorv, men nu är den halv. Just idag var det när jag och Mannen höll på att pussla ihop morgondagens matlådor av olika rester. Lådorna behövde piffas till och jag kom på att vi lade in en bit ädelost i kylskåpet härom dagen. Snacka om liten bit. Det som var kvar var det här:
Så går det när stora sonen älskar ädelost!

När vi fixade matlådorna hade det nog gått nästan två timmar sedan vi åt mat. Då kommer den yngre sonen och letar fram mackor. Jag undrar om det inte var så god mat i skolan. "Jo, det var korv och potatismos och jag åt två portioner". Han har alltså både ätit en rejäl skollunch och lagad kvällsmat hemma. Efter en stund går han iväg från köket med sina fyra mackor...

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Hahaha, jag har hört dessa historier om tonårskillar...min har några år kvar tills dess!