lördag 27 juni 2015

Socka och kofta

Just nu har jag stickflyt. Det går inte fort, men det går framåt och det är roligt.
Häromdagen blev jag färdig med en socka i garnet Jawoll Magic (Lang yarns). Återstår att sticka en till, men det ska jag nog hinna innan det blir kallt. Nu ser det ju ut som att värmeböljan kommer. Set var roligt att sticka socka, men lite bökigt med alla stickor som gärna ville glida ur. Maken till denna socka kommer jag sticka lika dant efter samma mönster, men nästa gång ska jag prova att sticka på rundstickor och från tån och uppåt.
I går kväll lade jag upp maskor till nästa plagg, som får klämma sig in mellan sockorna. Det ska bli en sommarkofta. Det tar en stund att lägga upp 184 maskor, speciellt när jag fick börja om en gång. Idag satt jag på altanen och stickade de första varven. Det går lite fortare med stickor 5, jämfört med sockorna på stickor 2 1/2.

1 kommentar:

AlpakkaAnna sa...

Så kul att se dina sockor växa! Och behöver du mönster till tå-upp-sockar gissar jag att du anar hos vem du kan införskaffa sånt ;) Både med och utan mönster :)

Härligt att sticka en sommarkofta också. Tyvärr har jag så svårt för att jobba i växtmaterial, jag föredrar ylle, men tur att jag är frusen då ;)