torsdag 4 juni 2015

Matleverans

Alla ska jobba och jobba och ingen hinner med vardagssysslorna. Då blommar företagen som säljer middagskassar. Jag är skeptisk till middagskassarna. Dels tycker jag att jag borde klara av det där själv istället för att betala någon annan för att planera min mat och dessutom undrar jag hur mycket tid det sparar eftersom jag ändå måste handla frukost och en del annat.

För en tid sedan började ett par affärer i stan med att köra hem matvaror. De plockar och levererar helt enligt min beställning. Detta lät intressantare och nu har jag testat. Det kostar 79:- att få varorna plockade och levererade. Det är ju inte så mycket om man storhandlar.

Jag började titta på detta igår och blev glatt överraskad. När jag loggade in med mitt ica-konto så fanns det redan en lista på vad jag brukar handla. ("Storebror ser dig", men ibland är det smidigt!) Jag satt hemma i köket och planerade och beställde. Enkelt att gå till skafferiet och se efter vad som fattades. Det mesta jag handlade var torrvaror och det som kan vara i matkällaren. Dessutom lite schampoo, deo, grillkol och sådant där som är bra att ha hemma.

Det är bara två sak som retar mig. För det första så gillar vi ICAs frusna broccoli. Den är små, fasta, fina buketter om den är packad i Ecuador. Det finns likadana påsar som är packade i Spanien och då är de stora, mjuka, trista buketter. Nu vågade jag inte beställa broccoli alls för jag vill inte riskera att få fel och det fanns inget kommentarsfält där man kunde skriva var de skulle vara packade. Det är säkert bara jag som bryr mig.

För det andra så stör det mig också att jag får hem tio papperskassar. När vi handlar själva så har vi i stort sett alltid med oss kassar. Antingen har vi med oss tygkassar eller gamla papperskassar. Nu fick miljön bistå med tio extra papperskassar.

På det hela taget är jag i alla fall jättenöjd. Jag har just lastat in matvaror för 4000:- utan att behöva lämna huset. Nu borde vi väl slippa handla på ett tag. Jag räknar med att bara behöva komplettera med lite mjölk och grönsaker de närmsta veckorna. Vi får väl se om det fungerar. Jag är inte så van vid att storhandla för de senaste åren har vi handlat 2-3 gånger i veckan i affären som ligger fem minuters promenad hemifrån.

3 kommentarer:

Anonym sa...

En fråga! Kollade du om det förutom avgiften på 79 blev ngn kostnad som las på varje grej??? jag märkte det när jag beställde mat när den stora mataffären satte igång med detta i vintras. Då blev jag så irro eftersom det blev omöjligt att räkna ut hur dyrt det egentligen blev, med 5-8% påslag på alla grejer!!! Galet tycker jag, då blir det ju dyrare ju mer man handlar.

Camilla sa...

Det ska inte vara några extra kostnader förutom de 79 kronorna. Däremot får jag inte tillgång till de erbjudanden som finns i butiken. Om det denna vecka är extrapris på kassler, så får jag normalpriset. Det går alltså inte att fynda och att anpassa inköpen efter extrapriser för att få ner kostnaden.

Trillingnöten sa...

Sånt kör vi med här också emellanåt. Jag ska faktiskt gå och handla idag, men få varorna hemkörda för drygt 45kr. MAn säger bara till i kassan att man vill ha dem hemkörda så packas det och skickas hem efter nån timme eller så. Det är inte så farligt dyrt tycker jag heller! När man handlar över nätet kan det ofta blir lite svårt. T ex storleken på vissa frukter eller grönsaker, eller varor som tar slut och som inte kommer alls. Det har hänt mig ofta. Och så vissa varor som har kort utgångsdatum som man får... Men för det mesta är det bekvämt!