lördag 25 april 2015

Mycket resande

Det är mycket resande just nu. Cissi är i Paris med skolan och Henrik är på väg ner i Tyskland med ett gäng kompisar för att hälsa på ytterligare en kompis som bor tillfälligt i södra Tyskland.

Det har varit rätt stökigt och rörigt här hemma ett par dagar när först den ena sprang runt och packade och försökte få till allt praktiskt. Nästa dag var det nästa barns tur att springa runt och packa och fixa allt praktiskt för sin resa. Nu har båda kommit iväg och läget här hemma är lugnt med bara ett barn hemma.

Cissi har ju rest många gånger nu med skolan och i somras på sin praktik i Frankrike så hon börjar få en viss vana och erfarenhet. Vis av erfarenheten av hur dålig frukost det är i Frankrike så packade hon med sig grovt bröd och mjukost. Nyss fick jag SMS från henne där hon konstaterade två saker:
- Det var en mycket bra idé att ta med bröd
- En del av de andra tjejerna reste iväg med fulla väskor. De har nu insett att de inte får plats att ta med sig något extra hem. "Amatörer", enligt Cissi. Själv reser hon förstås iväg med halvtom resväska och kommer hem med full!


Medan barnen åker långt bort så åkte Mannen och jag till grannstaden och hittade (förutom en massa geocacher) ett litet berg som var helt fullt med styvmorsviol. Det var vackert! Sällan men ser så mycket violer på en gång.

Inga kommentarer: