lördag 18 april 2015

Cykelhajk

I fredags eftermiddag samlades några scouter och några ledare för att ge sig iväg på cykelhajk.
Det mesta av packningen fick åka bil till lägerplatsen. Jag letade ändå upp våra gamla cykelväskor så slapp Martin och jag att cykla med ryggsäck. Lite extra kläder, vatten och snacks ville vi ha tillgång till under cyklingen. En karta fram på cykeln var också bra även om vi inte skulle ut på så mycket okända vägar.
Vi tog det lugnt och gjorde stopp när vi hittade något intressant eller när någon ville pausa några minuter. Just här hittade vi dessa minihästar. De var väldigt söta och scouterna klappade och tittade länge.
Efter 2,5 mils cykling kom vi fram till lägerplatsen. Då hade ledarna med bil redan kommit dit. De hade redan satt upp tälten och fått igång elden. Vilken service! Strax var tacosen stekt på muurikkan. Det smakade bra med mat. (Bilden togs på morgonen efter, då det var soligare)
Efter maten åkte ledarna med bilarna hem. Ganska snart kröp scouterna in i sitt tält och låg där och pratade. Vi ledare satt kvar runt elden och myseldade och spånade idéer inför scouthösten. Hösten låter ju långt bort, men det går fort så det känns bra att redan nu ha lite idéer på hur vi vill lägga upp det.
Scouterna var inte sugna på efterrätt. Då hade de ju behövt ta sig ut ur tältet! Vi ledare fixade i alla fall var sin banan med choklad i. Efter en stund på glöden så blir den smaskig!
På lördag morgon vaknade vi i strålande solsken. Vi kokade gröt till frukost och åt runt en försiktig brasa. Då kom vi på idén att rosta smörgåsarna och det var en riktig höjdare.
När allt var ihoppackat så laddade scouterna inför cykelturen genom att klättra i träd. Grabbar och pinnar och klätterträd, det är som magneter mellan dom. Vad i grabbars gener styr att de måste vifta med pinnar så fort de får tag i en pinne eller klättra i trädet om det är möjligt?

Även den här dagen fick det mesta av packningen åka bil. Vi packade bara med oss stormkök och mat för lunchen, frukt, vatten och något klädesplagg.
Solen lyste på oss under hela hemvägen. Halva vägen cyklade vi utmed Göta kanal. Vid Bergs slussar lagade vi lunch och sedan cyklade vi den sista milen hem. Att cykla 2,5 mil per dag i två dagar är kanske inte en jätteutmaning, men alldeles lagom för dessa grabbar. Lagom långt för att det blir lite kämpigt, men inte så jobbigt att det skrämmer någon.

Ett mål med hajken var att ha en hajk som barnen inte behövde skjutsas till. Lägerplatsen skulle vara en plats vi kunde ta oss till själva på ett eller annat sätt. Denna gång blev det med cykel. Av praktiska själ fuskade vi lite och transporterade packningen med bil. Det gick ju ändå åt en del nattpackning eftersom det fortfarande är ganska kallt på natten. Hajken blev lyckad och vi är sugna på fler kortutflykter av liknande slag. Vi får väl se vad hösten bjuder på.

Inga kommentarer: