måndag 17 november 2014

Enkelsidig

Jag har upptäckt att jag har ett handikapp. Jag kan inte bromsa cykeln med vänster fot överst! Jag har fotbroms på min cykel och har kommit på att jag alltid har höger fot överst när jag bromsar. Ibland när jag inte har höger fot överst och jag måste bromsa lite hastigt så blir det jättekonstigt.

Sedan jag konstaterade detta har jag vid några tillfällen aktivt försökt att bromsa med vänster fot överst. Det är jättesvårt!

En liknande grej är att på jobbet finns en cykelgrind där man, för att få till det bra, måste vara på höger sida om cykeln. Detta ställer också till problem, för jag kan bara kliva av cykeln åt vänster. Jag får alltså kliva av åt vänster och sedan byta plats på mig och cykeln. Hur svårt kan det vara?

För en massa år sedan hade dottern en bok som hette ungefär "Hundra sätt att träna din hjärna" där man uppmanades att ta på strumporna på "fel" fot först, sätta dig på olika platser vid fikabordet och liknande saker. Man skulle helt enkelt bryta mönster för att aktivera hjärnan. För nog är vi vanedjur som alltid gör saker på samma sätt?
Det är nog sådant jag borde öva på för att inte vara så enkelsidig när jag cyklar!

Inga kommentarer: