lördag 22 november 2014

Balklänning

Nu börjas det! Studentfirandet alltså. Dottern tar studenten till våren och efter jul börjar dansträningen för att kunna dansa på balen. Idag tog vi en första runda i stans festbutiker för att titta på klänningar. Det kändes fånigt tidigt, men vi kunde konstatera att vi inte var ensamma. Jösses, vilken aktivitet! Jag kan bara ana hur det kommer att se ut i butikerna på lördagar i vår.

I första butiken fanns inte så mycket intressant. I andra butiken var det fullt med tjejer som provade klänningar. Det fanns bara två omklädningsrum så man fick inte sitt eget. Snabbt in och av med ena klänningen och på med nästa. Knäppa och snöra kunde man göra utanför omklädningsrummet. Trots så mycket folk var personalen väldigt hjälpsamma och hann med alla.

Hur gick det då? Vi var mest ute för att titta på modeller och fundera på om vi ska köpa eller sy klänning. Vi hade diskuterat innan om det skulle vara axelbandslös eller annan modell. I affärerna fanns nästan bara axelbandslösa så det kanske är så det ska vara. Cissi tyckte bäst om en modell som hade tight liv som gick ner lite som en spets fram och bak, sedan var det en stor tyllkjol. Just den modellen fanns bara i två färger i denna affären och ingen av färgerna var godkänd så vi har inte hittat  rätt än, men vi har lärt oss en del.

Timmarna går fort när man är på stan. Vi hann med några affärer till men inte så mycket. Det blev i alla fall ett par vanliga kläder köpta på H&M. De var lite billigare än balklänningarna!

1 kommentar:

Cicki sa...

Det finns vissa saker som jag missat i mitt liv. Att välja balklänning åt sin dotter är en av de sakerna. Barnens pappa och jag skilde oss i oktober och jag flyttade ner till Sthlm. På våren året efter tog dottern studenten. Så det var en väninna till mig som fick den stora äran att sy min dotters studentbalklänning. Jag var med och valde sonens studentkostym iaf, som det går att läsa om i Lycklig varannan onsdag.....:-)