måndag 18 augusti 2014

Tankar om tiden

En vecka sedan jag bloggade, en vecka på jobbet efter semestern och snart en vecka med fem personer hemma igen.

Tid kan uppfattas så olika. En vardagsvecka springer iväg. En semestervecka hinner man ibland hur mycket som helst på. En månad innan den har hänt känns som en evighet. Det kändes som att Cissi skulle vara borta i en evighet när hon åkte till Frankrike för en månads utlandspraktik. Nu har hon snart varit hemma en vecka och det känns som att den där månaden med bara fyra hemma i familjen knappt fanns. Allt är som vanligt igen!

Nu är det i alla fall ny termin och nystart på en del saker. Jag har den här veckan gjort en nystart i att få övriga familjen att engagera sig mer i matlagningen. Igår skrev jag en lista för veckan med vem som lagar mat vilken kväll och ungefär vad det blir för mat. Listan sitter på kylen och så får vi se om det fungerar.
För att det ska fungera i längden så måste jag naturligtvis dra i projektet och se till att skriva en ny lista för varje ny vecka. När terminen kommit igång kanske vi kan ha bestämda dagar, men just nu passar inte det för det händer olika saker på kvällarna olika veckor.

Inga kommentarer: