torsdag 21 augusti 2014

Hus med barnsjukdomar

Efter semestern flyttade jag in i ett stort nytt hus på jobbet. Det är ett fint hus med många finesser som ska bli nya ansiktet utåt för företaget. Idag var det invigning och vi bjöds på lunch. Trevligt!
Som med alla stora projekt så finns det barnsjukdomar i början. En del av grejerna blir riktigt komiska.

Vi sitter på solsidan av huset. Utanför fönstret finns därför persienner som ska styras automatiskt. Rimligen borde de alltså vara nere när det är soligt och uppe när det är molnigt. Detta har inte fungerat så bra hittills. När solen lyser rakt in på skärmen går det inte att jobba. Det blir väldigt jobbigt att läsa på skärmen. Vi som sitter i huset skulle ju kunna sätta oss med armarna i kors och säga att det inte går att jobba. I stället sätter folk upp kartonger i fönstren. I det i övrigt snyggt inredda huset matchar det inte riktigt med kartonger i fönstren, men nöden har ingen lag.

En annan sak som behöver trimmas in är sensorn på toaletten. Lampan på toaletten styrs med en rörelsedetektor. På några av toaletterna är den inställd på 3 sekunder. Det innebär att om du suttit stilla mer än 3 sekunder så slocknar lampan. 3 sekunder är inte länge. För att få det ljust räcker det inte att skaka på huvudet lite grann. Man får vifta ordentligt på armarna. Det blir ett riktigt gympapass att gå på toaletten. Träning på arbetstid!

Så småningom ska nog det mesta vara intrimmat så att det blir bra.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Låter ju kul,eller inte....:-)

Trillingnöten sa...

Hahahahaha! Ja, för vem sitter stilla MER än 3 sekunder på toa? Jag menar mer än de ALLRA flesta? :)