lördag 5 oktober 2013

Hjorthornsjakten

Idag var det scoutdags igen. Det var scouttävlingen Hjorthornsjakten i Motala. Martin och fem scouter till ville vara med. De tävlade i två olika patruller. Totalt var det 13 patruller som var med.

Vi skjutsade dit barnen och såg till att de kom iväg. Ledare fick ändå inte gå med patrullen och de klarar sig bra själva. Jag och Mannen passade på att logga en del geocacher. Det blev bland annat en promenad runt skogsområdet där jag sprungit, åkt skidor och varit på skogsströvarna många gånger som yngre. Mysigt med lite nostalgi!
Efter några timmar åkte vi för att möta scouterna. De hade just kommit tillbaka och väntade på att alla patruller skulle komma tillbaka så att prisutdelningen kunde börja. Under tiden åt de upp resten av matsäcken och hittade ett riktigt coolt träd. Trädet var ihåligt så att ett par scouter kunde klättra upp och krypa ner i hålet. På bilden är alla sex scouter uppe i trädet. Två av dem står i hålet och de andra har klättrat längre upp.

Barnen kände sig nöjda med sin insats, i alla fall den ena patrullen. Insatserna räckte dock inte till någon pallplats, vilket inte spelar någon roll för de hade haft roligt. Att ha roligt kommer alltid först! Dessutom är de yngst eftersom deltagarna är 12-14 år. Nästa år återkommer de till samma tävling och har större chans.


Inga kommentarer: