tisdag 5 februari 2013

Citrusfrukter

Just nu äter vi mycket citrusfrukter. Det blir förstås många gamla godingar som apelsiner, clementiner och lite citroner. Vi har även hittat några nya favoriter.
Grapefrukt har jag förut trott att de är beska och inte goda. Så råkade vi köpa en och den var söt och god. Nu har vi köpt några till så får vi se om de är lika goda.
Cissi har via en kompis upptäckt pomelon. Den ser ut som en stor grape. Grapen är för övrigt en korsning mellan pomelo och apelsin. Pomelon har riktigt tjockt skal. Man skalar den som en apelsin, men sedan vill man helst även ta bort hinnorna på klyftorna. Det går ganska smidigt, men är ändå en del pill. Det blir liksom en social grej att sitta och äta en pomelo tillsammans, jämför med att äta kräftor.
Vi provade även honungspomelo, men jag tyckte att den var ganska smaklös. Möjligen hade vi otur och fick ett tråkigt exemplar, så det kan vara värt att prova en gång till.

4 kommentarer:

Cicki sa...

Om du hittar en frukt som heter Ugly så ska du prova den. Den är ful men så vansinnigt söt och god. Också familjen citrus.

Camilla sa...

Vilket kul namn. Den måste jag prova!

Cicki sa...

Glömde säga att blodgrapen är sötare än den blonda grapen, som kan vara lite mer besk ibland.

Solkatten sa...

Sweetie är riktigt god också, som en grapefrukt fast söt i smaken.