onsdag 25 juli 2012

Paddling och grotta

I går var vi hos mina föräldrar. Då passade vi på att ta hem vår kanot som vi haft liggande där. Till förra bilen hade vi inga lastbågar och kunde då inte köra iväg kanoten någon stans. Nu har vi en annan bil och har lastbågar så nu går det bättre.

Eftersom kanoten nu ändå låg på biltaket så passade vi på att ta en liten tur idag. Vi har några geocacher i närområdet som ligger på öar. Idag siktade vi in oss på en av dem. Den ligger i sjön Hövern. Det var svårt att hitta någonstans nära en väg där vi kunde lägga i kanoten. Till slut hittade vi denna smala bäck som ledde ut i själva sjön. Det låg ett grönt lager med något slags frö på ytan, men det hindrar ju inte kanoten.
Efter en kort paddeltur kom vi till ön där geocachen var gömd. Så småningom hittade vi den lilla burken. Efter detta letade vi upp en klippa i solen där vi kunde fika och njuta en stund i solen. Vi satt där och tittade ut över vattnet och på en falk som flög fram och tillbaka.
Nästa stopp var vid en grotta som heter Höversbygrottan. Nu blev det dags att ta på heltäckande klädsel och leta fram ficklampor. Jag är inte alltid så förtjust i grottor, men denna kändes helt ok att gå in i. Man fick huka sig ordentligt i en passage, men behövde inte åla fram. En bit in hittade vi geocachen som gömts där.
Slutligen blev det ytterligare ett stopp vid en tunnel på ungefär 50 meter. Tunneln var den enda tunneln i det östgötska smalspårsnätet som fanns förr. Järnvägen passerade alltså här. Kul ställe! Naturligtvis låg det en geocache även här.

En riktigt spännande tur med olika typer av geocacher. Fantastiskt vilka ställen vi hittar till med hjälp av cacherna. Strax efter två var vi hemma igen och då hade barnen lagat mat. Efter en stunds slappande har vi sedan ägnat resten av dagen åt att jobba i trädgården, men mer om det i ett annat inlägg.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Det både låter och ser härligt ut.

Trillingnöten sa...

Grottor och gruvor gillar jag :) Mysigt att klättra in så där!