Cissi hittade en sak på internet härom dagen. På internet finns ju som bekant ALLT! Allt måste man inte testa (och bör inte), men några idéer kan man ta efter.
![](//3.bp.blogspot.com/-obZ938iyCQo/T_no5Ka3oFI/AAAAAAAACOY/nrdM2ya8J0c/s320/20120708_152031.jpg)
Vi började med att skära sönder jordgubbarna och la dem i en gryta ihop med några droppar vatten och saften från en halv citron. Jordgubbarna fick puttra tills de mosat till sig. Därefter mixade vi sönder jordgubbarna ytterligare.
![](//3.bp.blogspot.com/-vGLh4Zo8AaI/T_nnv7i0-fI/AAAAAAAACOM/F4wV5or2Zt8/s320/20120708_154953.jpg)
Smeten hällde vi ut på en plåt som var klädd med plastfolie, lätt smord med olja. Plåten satte vi in ett par timmar i ugnen. Ugnen stod på lägsta möjliga värme och luckan öppen för att det inte ska bli för varmt.
![](//1.bp.blogspot.com/-XdgxZtoi0SA/T_nmePFp1PI/AAAAAAAACOA/aXg-0GJn-o0/s320/20120708_204319.jpg)
Efteråt blev det som ett rött lakan. Det gick att lyfta upp och vika hur som helst. Häftigt!
Det röda stycket har vi nu skurit i små bitar. Det är lite halvsegt jordgubbsgodis. Smaskigt! Det smakar ungefär som torkade jordgubbar, men godare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar