måndag 2 juli 2012

Stockholm

I helgen blev det en tripp till Stockholm för att hälsa på brorsan. På lördagen åkte vi ut till Tyresta Nationalpark och nationalparkernas hus. Nationalparkernas hus är ett naturum om alla Sveriges naionalparker. För många år sedan var vi här, men just den dagen var naturumet stängt. Jag hade sett fram emot detta länge och blev därför lite besviken. Det var inte dåligt, men betydligt mindre saker att titta och uppleva än vad jag hade väntat mig.
Vi gick en runda i skogen och den var fin. Det var en runda som hette urskogsstigen och hade informationsskyltar utmed vägen. Stigen gick genom blandad och fin natur.

På hemvägen på söndagen tog vi det lugnt. På ett ställe kom en älg nästan upp på vägen. Bilarna från båda håll stannade och tittade på den något förvirrade älgen. Den hade ingen stans att ta vägen och verkade väldigt stressad. Häftigt att få se ett så stort djur på nära håll och så lång stund. Efter en god stund sprang den iväg bort över en åker mot skogen.
På hemvägen hämtade vi Cissi i Skavsta, vilket var en del av syftet med hela resan. Cissi kom från Frankrike efter att varit där på språkresa i två veckor. Oj, vilket behov av att prata av sig hon hade. Hon är alltid bra på att prata och nu pratade hon på i nästan två timmar. Hon hade ju naturligtvis massor att berätta. Sedan somnade hon och sov en bra stund på eftermiddagen. Härligt att ha henne hemma igen!

Inga kommentarer: