lördag 31 mars 2012

Geocaching

Idag blev det en utflykt till Lilla Älgsjön utanför Norrköping. Vid Lilla Älgsjön passerar Östgötaleden och utmed den ligger ett antal geocacher, just här. Dessutom var det just idag en träff för geocachare här. I samband med träffen kom det också ut ett antal nya cacher.

Planen för idag var att åka iväg till en klurig äventyrscache långt borta. Tyvärr stängde fortifikationsverket det utrymmet i fredags så cachen blev inte möjlig att ta längre. Planerna fick alltså göras om på fredag eftermiddagen. De nya planerna blev att åka till träffen vid Lilla Älgsjön.

Matsäck och GPS packades och vi gav oss iväg, hela familjen. Vid Lilla Älgsjön träffade vi ett 20-tal cachare. Just vid grillplatsen där vi träffades blåste det riktigt kallt. Ett tunt snölager hade lagt sig under natten och alla var förvånade över att det var så bitande kallt. Efter en kort stunds pratande gav vi oss av ut i skogen för att få upp värmen. I skogen blåste det inte och av promenaden blev vi varma.
Vi gick bitar på Östgötaleden och hittade ett antal cacher. Det var många små burkar under stenar men också några större lådor gjorda speciellt för barnen. I de lådorna låg det godis och leksaker. Mellan cachandet åt vi våra baguetter och grillade pinnbröd. På grund av kylan vid grillplatsen gick det inte att sitta länge och njuta, men det gjorde inte så mycket. Det blev en mysig förmiddag och efter lunch rullade vi hemåt.

Jag är så glad att vi lyckades få med hela familjen och alla verkade ha det bra. Barnen var glada och deltog i letandet och eldandet.

3 kommentarer:

Cicki sa...

Tufft att ge sig ut i det här skitvädret som var idag. Ni är duktiga....:-)

Trillingnöten sa...

undrar hur många cachare det finns egentligen? Verkar vara ganska många! :)

Camilla sa...

Bra fråga, men det blir i alla fall fler och fler.