tisdag 6 mars 2012

Att ta sig till jobbet

På grund av trötthet efter influensan så har jag åkt bil till jobbet nu. Då konstaterar jag att jag bor på fel sida stan relativt jobbet. Att bostaden och jobbet ligger i olika delar av stan har jag ju naturligtvis konstaterat förut, men nu har jag även konstaterat att det vore bättre om de bytte plats. Problemet är att på morgonen när jag kör till jobbet så har jag den lågt stående solen rakt i ögonen och ser ingenting. På eftermiddagen när jag kör hem så har jag åter igen den lågt stående solen (nu på nerväg) rakt i ögonen. Resultatet är att det är livsfarligt att köra bil. Jag har ingen aning om vad som mer befinner sig på vägen.

Igår satt jag och funderade på alternativet att åka kommunalt i stället. Jag gick in på Östgötatrafikens hemsida och sökte från min hållplats hemma till hållplatsen utanför jobbet. Då fick jag ett fantastiskt förslag. Jag ska ta bussen till Linköpings resecentrum. Så långt verkar det rimligt! Där ska jag byta till pendeltåget och åka till Norrköping, drygt fyra mil bort. I Norrköping kliver jag på en expressbuss som tar mig till jobbet i Linköping. Bussen stannar precis utanför jobbet så det blir ju bra... Total restid på två timmar och elva minuter för en sträcka som är 10 km! Det tar 17 minuter med bil!

Jag är säker på att jag cyklar en mil på under två timmar och elva minuter så i morse skulle jag ta cykeln. Då dök nästa problem upp. Punktering!! Just nu håller jag alltså på att laga punktering. Roligare kväll skulle man kunna ha.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Lysande.....:-) Alltså reseförslaget. Lycka till med punkan.

Trillingnöten sa...

wow! Vilket undernart förslag! Det är ju rena rama Einstein som utvecklat det programmet :)