tisdag 23 augusti 2011

Simskola

Full rulle är det just nu både på jobbet och hemma. Mycket att göra på jobbet nu när allt och alla har fått upp farten efter semestern. Hemma är det skolstarter och en massa annat som börjar. Dags att försöka hitta de nya rutinerna där aktiviteter, läxor, scouting, min träning, lite geocaching och en del annat ska få plats.

Idag har jag återupplevt gamla tider, men åndå inte. Jag var med Martin till första dagen på simskolan. Han kan simma 25 meter och är ett vildt vattendjur, men han behöver träna tekniken. Nu har jag lyckats övertala honom att gå simskola. Inte populärt, men jag tror inte att det var så hemskt i alla fall.

Medans han plaskade runt i basängen satt jag på bänken och funderade på hur det var för så där tio år sedan. Under många år var jag i simmhallen varje vecka då ett eller två barn hade simskola. Jag hade två eller tre barn med mig. Det gällde att få alla att byta om, utan att springa iväg, utan att det blev för mycket kaos. Sedan gällde det att hålla ihop klanen inne i simhallen så att ingen gick iväg åt annat håll, se till att ingen sprang och halkade och vakta så att ingen drunknade. Ingen tid att simma själv då inte!

Det var härliga tider, men det har sina fördelar att åka till simhallen med bara ett barn som dessutom byter om själv i herrarnas omklädningsrum. Jag ska passa på att utnyttja tiden då han är på simskolan till att simma själv, men idag ville jag se att allt funkade.

5 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Ja, vilken skillnad det är på att ha ett barn och två! :) Det är bra att kunna simma ordentligt. Ni är ju också ute och far och är vid vatten rätt ofta!

Per sa...

Det är skönt med simning, en annan har alltid gillat vatten, kul med en familj som läser Teknikens Värld också - eller vad nu tidningen hette, jag tror jag skulle börjat läsa den också, alltid lär man sig nått.

Tror jag ska följa din blogg...
O scouting också, man är 26 år och har inte ens fått lära sig scouting, man skulle tagit tag i simkunskaperna och övat upp vattenvanan sen satsat på o bli scout....ett framtidsprojekt som allt annat, kul med betonggjutning också!

Camilla sa...

Trillingnöten, ja visst är det bra att kunna simma ordentligt. Särskilt bra att ens barn kan simma ordentligt så att man slipper vakta hela tiden :-)

Per, kul att du hittat hit. Hoppas du hittar en del intressant att läsa.

Per sa...

Får se om ja inte ska börja med bloggning också, lär få en massa skitkommentarer men dom plockar man bara bort....jo så är det....

Är dock lite nyfiken på vad du jobbar med för nått annars.

Camilla sa...

Jag jobbar fortfarande med ungefär samma som jag bloggade om 2008:
http://camillastankar.blogspot.com/2008/03/mitt-jobb.html