söndag 28 augusti 2011

Havregrynsgröt

Produktutvecklare måste vara ett fantastiskt jobb, man får hitta på hur mycket dumt som helst. Bara man har bra övertalningsförmåga så kan man få igenom det mesta tydligen.
Visste du att numera kan du köpa snabbhavregrynsgröt. Bara att hälla upp i en skål, slå på kokande vatten och vänta en minut. Men hallå! Hur svårt är det att blanda vatten, havregryn och en gnutta salt och köra i micron någon minut. Behövs verkligen produkten Havregröt?

Jag har inte provat havregröten så jag kan inte utala mig om smaken, men jag fortsätter med min frukostgröt i alla fall. Min frukostgröt kokas på spisen för att jag tycker att det blir bättre än att koka den i micron. Frukostgröten är gjord på hälften havregryn och hälften rågflingor. Det är en kompromiss som jag numera verkligen gillar. Det började med att Mannen ville ha havregrynsgröt och jag ville ha rågflingegröt. Det är ju bökigt att koka olika så efter ett tag kom vi fram till denna kompromiss. Suveränt!

4 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vet du, det där är superpopulärt i USA. När jag kom fattade jag ingenting. Jag gjorde som vanligt med gröten och det blev helt galet...plus supersött! Sedan passade jag på att köpa vanliga gryn och gjorde min normala gröt. Tack och lov! Hur mycket tid sparar man egentligen? Att tillaga gröt från scratch tar ju bara några minuter!

Camilla sa...

Intressant att höra. Många nyheter kommer säkert från USA och kanske andra länder, men vi måste väl inte ta efter allt som amerikanerna gör. Vi (och även amerikanerna) borde väl hinna med att koka gröten i tre minuter i stället för en minut.

Marika på Odlingspyssel sa...

Oh det är supergott. Det enda jag är bekymrad över är hur mycket onödiga förpackningar och plastpåsar som den där gröten innebär. Jag köper min i Finland, de har ett jättegott märke med havregrynsgröt där. Varje portion kommer i en liten påse...hemskt hemsk hemskt. Jag gottgör genom att sortera plasten som mjukplast.

Fast det är ju gott med vanlig gröt också, som får koka med lite rivet äpple och sedan lite kanel på....mmm morgonäppelkaka ungefär :)

Cicki sa...

Ibland tror jag att alla dessa nyheter kommer till för att lura oss konsumenter på ännu mer pengar....:-)

Mycket verkar fullständigt onödigt.