tisdag 9 augusti 2011

Illustrerad Vetenskap

För ungefär 1,5 år sedan fick stora sonen en prenumeration på tidningen Illustrerad Vetenskap. Tanken var att få honom att läsa någonting. Eftersom han inte gillar att läsa böcker så testade vi tidningar i stället. Det fungerade! Han läser det mesta i tidningarna innan de skickas runt till övriga släkten som också läser dom. De blir vällästa innan de hamnar i bokhyllan.

För ett par veckor sedan råkade lilla sonen få tag i en av tidningarna. Han läste och läste och tyckte att det var jättespännande. Sedan dess har han läst igenom minst en årgång tidningar. Han läser inte allt, men en hel del. Ibland är det ganska avancerade texter för en 10-åring.

Igår låg han och läste en stund på kvällen innan han skulle sova. När jag kom in till honom för att säga godnatt sa han "Det HÄR var INTRESSANT" och återberättade en sex sidor lång artikel. Artikeln handlade om hur jorden kommer att förändras de kommande miljoner åren och om hur det kommer att påverka djurlivet. Kul att något kan fånga hans intresse så mycket, något som inte är tv-spel.

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Åh vad roligt att det fungerade! Det är viktigt med läsningen. Själv älskar jag den tidningen också :)