torsdag 18 augusti 2011

Betonggjutning

För över ett år sedan fick jag en säck cement av en vän. Jag har sett så många fina grejer gjutna i betong. För någon vecka sedan blev det av att testa.

Jag blandade en del cement med två delar sand. Sanden tog jag från sandlådan som ingen använder längre. Man tager vad man haver.... Sedan var det bara att hälla i betongen i olika formar. Jag hade samlat på mig några olika saker för att ha till betonggjutningen. Det var en kakburk, några mjölkpaket, en form för att göra stora isbitar, champagneglas i plast och en badanka.

Av mjölkpaketen blev det ljusstakar. Jag tycker det är så fint med spets ihop med betong. Eftersom svärmor har en massa virkade spetsar så var det inga problem att få ett par bitar. Tack!

Badankan bröt tyvärr halsen när jag skulle ha ut honom ur formen . För att inte den limmade skarven ska synas så fick han ett band om halsen. Jag ska fundera på om det ska bytas mot något annat band.

I rabatten bredvid ytterdörren har vi numera en platta som säger "HEJ" åt gästerna. Lite kul!


Av champagneglasen blev det koner som så småningom ska bli tomtar.


Det var inte svårt att gjuta betong. Det gäller bara att komma på lämpliga saker att ha som formar och att komma på idéer på vad man ska göra. Jag har en massa kilo cement och en hel sandlåda kvar så det kan bli hur mycket betongsaker som helst.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi är 5 st fd. arbetskamrater som har haft en liten studiecirkel där vi träffats några gånger för att gjuta lite. En gjorde en avgjutning av ett gigantiskt rabarberblad, det blev otroligt fint.

Cicki sa...

Wow, så mycket snygga saker du gjort. Ljusstakarna blev ju grymt läckra. Varför inte knyta en smal spets på ankan?

Min dotter har ett gjutet rabarberblad på balkongen. Det är jättesnyggt.

Camilla sa...

Kul att träffas några stycken och gjuta tillsammans. Då kan man ju byta en massa bra ideer.

Ljusstakarna gillar jag mest. Sånna måste jag göra lite fler av. Mjölkpaket är ju inga problam att få tag i.

Jag har också ett rabarberblad, men det har svärmor gjort. Skulle kanske prova att göra ett mindre fat som man kan ha inne.

Malina sa...

Gillar verkligen spets och betong tillsammans. Tack för tipset!
Jag försökte samla tipsen jag hittat här: http://gardenblog.fiskars.se/2011/08/betonggjutning-%E2%80%93-lattare-an-vad-de-later/