söndag 24 april 2011

Ullared, Kinna och Göteborg

Hemma igen från årets påskresa. Det blev en resa med blandat innehåll.

Vi började med några timmar på Gekås i Ullared. Vi lyckades handla en hel del totalt sett, men det blev inte mer än några trosor till mig. Inget att sörja över, för det blev ju en del till barnen så att jag slipper släpa med dom i klädaffärer vid ett annat tillfälle. Alltså är det ju vinst för mig i alla fall. (Cissi behöver man inte släpa med till klädaffärer förstås, men sönerna.)

Både på vägen till Ullared och på väg därifrån gjorde vi några korta stopp och loggade geocacher. Det var skönt väder så det var skönt att komma ur bilen lite då och då. En gömma låg vackert vid en sjö och de flesta andra låg på rastplatser utmed vägen. Det blev sammanlagt sex cacher tagna.

På eftermiddagen kom vi till släkten i Kinna. Härligt att träffas. Det blir inte så ofta, men är trevligt när det blir av.

Nästa dag åkte vi vidare till Göteborg där vi har varit på spelkonventet Gothcon. På spelkonventet finns olika typer av spel; brädspel, kortspel, figurspel och rollspel. Inte ett enda dataspel! Vi i vår familj spelade mest brädspel och något enstaka kortspel. Exempel på spel som vi spelat är 7Wonders, Powergrid, Set, Repello, Dive diver die och Callisto.

På Gothcon förekommer en del andra småarrangemang runt spelandet. Bland annat var det äggmålartävling. Jag vet inte vilket ägg som vann, men jag gillade detta ägget:


I Göteborg hann jag även med en tur på stan. På H&M hade jag större tur än i Ullared. Där hittade jag en skjorta och några t-shirtar till mig. Skönt, då har jag också något att ha på mig.


På hemvägen idag svängde vi av E4:an en bit i Grännatrakten och tittade in på Ängs gård. En mysig liten affär med loppis, lite perenner, stickade och virkade saker, tavlor och en hel del annat hantverk. En mysig butik med trevlig ägare så det var väl värt den lilla extra svängen. En av tavlorna fick till och med följa med oss hem.


Det känns som att vi hunnit med mycket på de här dagarna och nu har vi ändå en ledig dag kvar. Underbart!

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Vilken fantastisk helg!! jag måste säga att den här påskgelhen har varit den bästa på många, många år :)