tisdag 26 april 2011

Disktrasor

När jag var på syfestivalen för ett par veckor sedan köpte jag bomullsgarn i blandade glada färger. Av garnerna virkar jag nu disktrasor på löpande band. Disktrasor ska ju vara i glada färger så att man blir glad av dom. Nu runt påsk har disktrasorna varit bra som små påskpresenter. Disktrasorna sägs vara bra och blir ännu bättre efter tvätt, enligt de som fått dom. Än så länge har jag inte hunnit göra någon åt mig själv, men det kommer.

Jag gillar sånna här småjobb som blir klara snabbt och där det inte är så noga med storlek och form. Jag kan randa som jag vill. Tyvärr har jag missat att ta kort på de färdiga trasorna så ni får nöja er med ett kort på garnerna som är kvar.
Det jag gjort på alla som jag tycker blivit väldigt bra är att jag virkat en kant runt. Disktrasan ser mer avslutad ut och de långa trådarna som blir vid randningen fångas in på ett bra sätt.

Nog är jag lite knäpp när det roligaste jag kan komma på att göra just nu är att virka disktrasor och dessutom bloggar om det...

3 kommentarer:

Cicki sa...

Härliga färger. Kom ihåg att fota nästa trasa så vi får se.

Trillingnöten sa...

Virkade disktrasor? Intressant! Jag har också gillat att virka :) Men nu har jag inte gjort det på år och dar. Jättefina färger på trasorna iaf!

Anonym sa...

Jag måste erkänna att jag är avundsjuk! Jag kan inte virka. Har aldrig lärt mig virka (hade en syfröken som påstod att det inte gick att lära mig...) så att virka disktrasor låter i mina öron helt fantastiskt.