måndag 28 mars 2011

Ingen resa till Tokyo

Som jag nämnt tidigare så skulle Cissi åka till Tokyo om två veckor. Hon skulle åkt dit på semesterresa i två veckor tillsammans med en kompis och hennes föräldrar.

Tjejerna har planerat detta i ett år. De har jobbat för att få ihop pengar. De har tvättat lastbil, klippt gräs, målat och tvättat kläder. Cissi har dessutom lagt undan flera hundra varje månad och hade nu fått ihop till resan och en del fickpengar.

Tjejerna har läst japanska på kvällskurs för att förstå något av språket. Dessutom har de gjort sin prao under sportlovet för att kunna vara lediga den veckan klasskompisarna gör sin prao. De skulle varit borta den veckan plus påsklovet. De har längtat och planerat. De har verkligen jobbat mot sitt mål.

Resan var bokad och betald och de flesta förberedelser var klara. Sedan kom jordbävningen, tsunamin och kärnkatastrofen. Nu är resan avbokad! Det är jättesynd att de inte kommer iväg på sin drömresa nu. Återstår att se om det kan bli av senare.

Jag lider förstås med alla japaner som drabbats så hårt och som måste leva i eländet, men jag tycker synd om Cissi och kompisen också. Luften gick liksom ur oss allihopa som varit runt dom. Dags att tänka om och planera om.

3 kommentarer:

Mamma Vilja sa...

Åh, jag känner också för tjejerna. Jobba så målmedvetet så länge och så bli snuvade på konfekten precis när de är där.

Snopet minst sagt!

Trillingnöten sa...

Vilka tjejer! Verkligen! Det är så trist att de inte kan åka! Man vet ju inte vad som kommer att hända i ett land och nu hade de otur att det skulle drabba Japan...jag är mest glad att de inte redan var där när det hände!

Cicki sa...

Det blir ju väldigt kluvet det där. Tjejerna har jobbat stenhårt och varit så duktiga. Sedan kommer detta. Hur det än är så står man faktiskt sig själv närmast så jag förstår verkligen både deras och er besvikelse att det inte blir av. Förhoppningsvis blir det en annan gång.