fredag 11 mars 2011

Pass, Tokyo och glasögon

Idag var jag och hämtade Cissis nya pass. Det har hänt en del under de fem åren sedan förra passet. Det är inte helt lätt att se att det är samma person på bilderna.

Nu är det mesta ordnat inför hennes resa till Japan och det kändes bra, fram till idag. När jag ser på tv och läser om jordbävningen och tsunamin så känns det inte lika bra att skicka iväg henne över halva jordklotet. I morgon är det en månad kvar innan hon åker så vi får väl se vad som hinner hända.

Idag hämtade jag också mina nya glasögon. Det är ingen större skillnad på styrkan mot mina gamla, men det är nya glas och det gör skillnad. De gamla har förstörd antireflexbehandling så de är gulaktiga och väldigt repiga. Med de nya så blev allt klarare. Jag lyckades nog välja bågar som är väldigt lika de förra för inte ens Mannen upptäckte att jag hade de nya på mig. Som tur var så är Cissi uppmärksam i alla fall. Tur att någon ser skillnaden.

3 kommentarer:

Cicki sa...

Jag förstår att det känns inte kul att skicka iväg henne med dagens bilder på näthinnan. Hoppas bilden klarnar för samtidigt vill man ju att de ska få göra det de önskar. Ska hon plugga där, eller är det mer som en nöjesresa?

Trillingnöten sa...

Oj! Vilken skillnad på passen :) och vad läskigt att låta henne åka över världen till Japan just nu...En månad är lång tid och mycket kan hända!

Camilla sa...

Cicki: Det är en semesterresa. Hon ska följa med kompisen och hennes föräldrar. Tjejerna har jobbat ihop pengar under senaste året och läser japanska som kvällskurs för att kunna förstå lite. Jag hoppas verkligen att det blir bra för de har verkligen kämpat och längtar.
Det kanske får bli ett eget inlägg om det någon dag.