onsdag 23 mars 2011

Scoutflyg

Nu har jag inte bloggat på flera dagar, men här kommer förklaringen. Jag har varit scoutledare tre kvällar i rad. Vi har haft temavecka på scouterna. Det innebar att ledare från de olika grupperna har hjälpts åt att ordna en flygresa. Samma program har körts för tre grupper, det vill säga tre kvällar i rad.

Först har barnen gjort sina pass och fått sin flygbiljett till Paris. Sedan var det dags att gå till flygplatsen i nästa rum. Där var det biljett- och passkontroll och säkerhetskontroll. Självklart fick de stämpel i passet.

Sedan var det flygresa med pilot och flygvärdinnor. Flygplanet var uppbyggt med presenning och snören. I det stod stolar på rad med rep som säkerhetsbälte. Med en projektor visade piloten flygsnuttar från youtube.

Väl framme i Paris fick de se bilder och höra lite om Frankrike och franska scouter. De bjöds en liten bit baguette och ost med champagne till. Champagnen smakade misstänkt likt pomac. Efter provsmakningen var det dags att spela boule, ärtpåseboule för att kunna spela inomhus.

Efter att vi avverkat Paris så var det bara att få en ny biljett och flyga vidare till Tokyo. Eftersom detta är en längre resa så serverades flygmat, popcorn och dricka. Just detta Tokyo var inte så hårt drabbat av radioaktivitet. I Tokyo fick de äta sushi, skriva japanska, lösa soduku och vika origami. Cissi som läst Japanska på kvällskurs i snart ett år hjälpte alla att skriva sitt namn på Japanska. Mycket uppskattat!

Det blev intensiva dagar, men har varit riktigt roligt. Alla är så engagerade och gick verkligen in för sina uppgifter. De underbara flygvärdinnorna, fransmannen som mötte scouterna i Paris, de välgjorda sushibitarna, karatekillen som slog av tunna grillspettpinnar med händerna. Hoppas att barnen har haft lika roligt som vi ledare.

3 kommentarer:

Cicki sa...

Vilken kul grej.....:-)

Trillingnöten sa...

Vilken superkul idé!

Mamma Vilja sa...

Åh vad det låter kul!