måndag 12 oktober 2009

Äpplen

Det bästa med hösten är äpplen.

I helgen plockade jag ner våra höstäpplen. Dom är kalasgoda att äta nu, precis som dom är. Dessutom blir det en del äppelpajer, äppelkakor och äppelkräm. Skivat äpple och keso på smörgåsen var också gott. Det gäller ju att prova allt för att hina äta upp så mycket äpplen som möjligt.
Idag var jag ute och plockade av domflesta vinteräpplen. När de två lådorna var fulla slutade jag, men jag skulle nog kunna fylla en låda till innan trädet är tomt. Vinteräpplena Ingrid Marie är så läckra med sin mörkröda färg.
Nu står även vinteräpplena på altanen. Där klarar dom sig ett litet tag till, sedan får dom flytta ner till matkällaren. Jag har lagt filtar över äpplena så att dom ska klara några minusgrader.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Lisa sa...

Så härligt det ser ut med alla äpplen. Visst är det mumsigt med alla pajer och äppelkakor man kan testa. Jag tycker det är gott att ha i maten också, t ex en kycklinggryta med mangochutney och äpplen. Vi har bara ett enda äppelträd just nu. Det är inte så gammalt, så jag får nog vänta några år innan jag får så stora skördar :).
Kram

Kattis sa...

Åh vad härligt med massa äpplen!