söndag 4 oktober 2009

Stockholm

Här kommer några bilder från vår tur till Stockholm. Vi åkte upp på fredagen efter jobbet för att hälsa på min bror och svägerska som flyttat dit.
På kvällen tog vi en promenad i omgivningen. Vi letade efter ett par geocacher i mörkret. Det var inte helt rätt tid på dygnet för att leta, men vi hittade en i alla fall.
I skogen mötte vi en lönnmödare... Eller Henrik som inte ville vara med på bild.

Vi hittade också en fin bil. Det måste vara någon som gillar kor mycket som äger den bilen.

Cissi som hade laddat upp för shopping hade på sig sina ganska nyinköpta jeans. Visst är dom häftiga? Dom är vita med prickar i alla möjliga färger.

På lördagen gav vi oss av in mot city. Vi valda att åka buss så att vi passerade globen. Observera den lilla röda stugan uppe på globen. Kul idé.
Sedan åkte vi tunnelbana resten av vägen in till stan. Till och med det är en upplevelse för lantis-barn.
Efter att ha shoppat i några timmar så gick vi på Östasiatiska museet för att dom hade utställningen Kimono Fusion med japanskt mode. Utställningen och hela museet var mindre än jag väntat mig, men trevligt ändå.
Konstfullt och lekfullt målade naglar var en del av utställningen.
Besöket på museet avslutades med att vi drack te i deras fik. Där fanns en del annorlunda te. Barnen köpte små japanska koala-kex och godisbitar som såg ut som melonklyftor, citronklyftor osv.
På kvällen körde vi hemåt igen. Först ut genom ett mörkt, regnigt och trafikerat Stockholm. Efter Södertälje lättade både regnet och trafiken så sedan gick det bättre att köra. Det är kul att besöka storstaden för att supa in atmosfären och besöka museer, men alltid lika skönt att åka därifrån. Numera har vi ju boendet ordnat och anledning att åka lite oftare så det blir fler besök.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: