fredag 18 september 2009

Adam Blade: Kentaurens styrka

Adam Blades bok Kentaurens styrka har förändrat Martins läsande. Det var för några veckor sedan som Martin fick syn på Kentaurens styrka på biblioteket. Just då hade han bara läst Bamse länge och som högläsning fick vi bara läsa samma böcker om och om igen. Det var därför vi var på biblioteket för att hitta något nytt. Allt som jag försökte föreslå var bara ointressant.

När Martin väl hittat denna boken så var det ju bara att spinna vidare på fantasytemat. Vilket inte verkar helt lätt när det gäller att hitta tillräckligt lättlästa böcker. Jag tar gärna emot tips!

Kentaurens styrka ingår i en serie böcker. Tydligen är dom populära så vi har fått stå i kö för flera av dom på biblioteket. Idag var vi och lånade den femte delen av sex. Martin kunde inte ens hålla sig tills vi kom hem. Han läste på biblioteket, på apoteket och på ICA. När vi kom hem hade han redan läst halva boken.

Jag har själv inte läst böckerna men dom har fångat intresset helt hos Martin 8 år och medfört att han vågar läsa andra böcker och framför allt hjälpt mig att förstå vad han vill läsa så att jag kan föreslå lämpliga böcker. Så alla ni som har grabbar i åldern 8-10 år, ge dom Adam Blades böcker. De övriga böckerna i serien heter Drakens vrede, Eldfågelns sista strid, Jättens kamp, Sjöormens förbannelse och Snömonstrets hämnd. Böckerna behöver inte läsas i ordning.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Cicki sa...

Vad härligt det är när man hittar böcker som intresserar barnen så de får läslust. Böcker är ju en så fantastisk källa att ösa ur. Då har man något att se fram emot hela livet....:-)

Eva sa...

Hur kan man inte dras mot en Kentur? ;)
Ska kolla in boken själv någon dag så tack för tipset!