torsdag 18 juni 2009

Midsommarshopping

Eftersom Martin hade feber i går eftermiddag och såg riktigt hängig ut i morse så har jag varit hemma idag. Ibland är det faktiskt skönt att få en paus och vara hemma med sjuka barn. Som tur är så verkar det bara ha varit trötthet och en febertopp för nu är Martin som vanligt igen.

Eftersom jag är hemma idag så passade jag på att midsommarhandla på förmiddagen. Jag trodde att jag skulle komma före trängseln, men riktigt så var det inte. Affären var full av pensionärer. Värst är dom som är par, som ägnar halva tiden åt att leta efter varandra eller efter var den andra har ställt vagnen. Jag höll på att bli av med min vagn två gånger. På något märkligt sätt fyller pensionärerna upp hela affären, utom kassakön. Jag kunde gå direkt fram till kassan och det är ju skönt.

När jag kom till kassan hade jag dessutom lite bråttom. Jag hade läst i tidningen att det skulle vara flyguppvisning på flygplatsen bredvid oss idag. Tyvärr fick jag bara se halva uppvisningen eftersom jag lyckades vara på ICA under första halvan. Den halvan hörde jag bara. Det dundrade rätt mycket inne på ICA.

Jag tycker det är så häftigt att bo där vi bor för titt som tätt är det små uppvisningar eller övning inför uppvisningar. Härom dagen var det fem plan som flög omkring i formationer. Idag missade jag nog loparna och sånt. Det jag fick se var formationsflygning med sex plan som sprutade ut rök. Jag kan inte låta bli att titta. Barnen bryr sig inte alls om det. Dom förstår nog inte hur mäktigt det är. Det är ju vardagsmat för dom.

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Cicki sa...

Du vet väl att jag är pensionär....*flinar* Sambon och jag handlar dessutom i par. Fast inte på förmiddagen för då sover vi.....:-) Vi har faktiskt nyss kommit hem och det var fullt med folk även nu. Jag har ju jobbat som butiksbiträde i nästan hela mitt liv. Midsommarhelgen är allra värst på hela året, när det gäller matinköp.

Du fattar väl att jag bara retas med dig. Fast jag är ju pensionär, förtidsvarianten.....:-)

Camilla sa...

Cicki: Jag har inget emot pensionärer. Dom brukar vara mysiga och ha gott om tid. Det intressanta tyckte jag var att dom var överallt i affären, men inte vid kassan. Det betyder väl att dom har gott om tid och tar det lugnt (vilket är sunt).

Glad midsommar på dig och alla andra!

Cicki sa...

Som sagt var så retades jag bara med dig. Jag kan själv tänka så där. Det var pensionsutbetalning idag så det kanske ökade trycket av panchisar. Själv hade jag gärna handlat igår istället. till exempel.