lördag 20 juni 2009

Midsommar i Kolmårdenskogarna

Nu har vi firat midsommar i Kolmårdenskogarna. Inte så mycket dans runt midsommarstången, bara några varv, men vi har ätit sill, nypotatis och jordgubbstårta.

Vi började med en promenad vid Marmorbruket i Krokek. Det var ett väldigt fint område att ströva omkring i. Där var både utsikt högt uppe, ett lusthus, en kärleksgrotta, gamla marmorbrott, promenad utmed vattnet och kulturhistoria. Det fina, förutom naturen, var att området kändes vårdat med blommor i urnorna. Många gånger känns ju gamla bruksmiljöer förfallna, men här var det bebott och välskött.


Vi hade däremot ingen tur med cachandet. Vi letade efter flera skatter (geocacher), men hittade bara en. Lite besvikna för det, men väldigt nöjda med att ha hittat hit till detta fina området.

Framåt eftermiddagen fortsatte vi till Nävekvarn. Där fanns det ett trevligt promenadstråk över en lång gångbro och ut på en ö. Nu gick det bättre med skattletandet och vi hittade båda två som vi letade efter. Ute på ön, intill vattnet tog vi eftermiddagsfikat och satt och slappade en stund. Förutom Martin som var vid vattnet en stund och uppe i ett träd den mesta tiden. Fortfarande var vädret fint. Inte jättevarmt, men helt ok.

Nävekvarn hade också ett fint gammalt Folkets park. Här passade vi på att ta en sväng omkring midsommarstången. Martin sjöng, medan han, jag och mormor dansade. Det blev en väldigt liten ring så vi blev ganska yra i mössan.

Kvällen avslutades vid Nävsjön där vi hittade en parkering som låg fint, nära sjön. Det var en slät gräsmatta där våra tält fick plats. Tyvärr visade det sig att alla traktens knott bodde här också. Vi åt god mat och viftade bort knott. Sedan drack vi kvällste gående fram och tillbaka på vägen för att slippa knotten. Till slut så sov vi gott för inne i tälten var det bara vi och inga knott.

Idag drog molnen ihop sig mer och mer ju längre dagen gick. Det slutade med att vi bestämde att det fick bli en sen lunch hemma i stället. Det regnade på hela hemresan i ungefär en timme. När vi svängde in i vårt område slutade det och vi kunde äta sen lunch och efterrätt ute i trädgården.

Jag tycker ändå att vi hade tur med vädret och att vi fick en fin tur. Vi kan tänka oss att utforska kolmårdenskogarna mer en annan gång.

Andra bloggar om: , , , , ,