söndag 14 september 2008

Tre-Ma-Ha

Nu är denna helgen slut. Den har i huvudsak ägnats åt Tre-Ma-Ha (tremannahajk). Tre-Ma-Ha är en scouttävling för lag med tre scouter i varje lag. Deltagarna är från 15 år och uppåt. Nu är det inte så att jag varit med som deltagare utan jag har varit med som arrangör.

Tävlingen går till så att lagen startar på lördagen och går en lång runda med tävlingskontroller utmed vägen där dom samlar poäng. Under natten är det paus och sedan startar lagen igen på söndag morgon med ytterligare promenerande och ytterligare kontroller.

Jag har hjälpt till vid tre olika kontroller. Vid den första fick laget två kikare och skulle hitta saker som vi ställt ut långt borta. Allt fungerade bra vid den här kontrollen.

Vid den andra kontrollen som jag var vid så var det en hinderbana som hela laget skulle ta sig igenom utan att nudda marken. Banan fungerade bra, men vi trodde att lagen skulle gå igenom den fortare. Det blev mer poäng ju fortare de gick igenom banan plus bonuspoäng för en del saker som de skulle ha med sig genom banan, ett ägg, två ringar och ett paraply. Vi delade inte ut så många tidpoäng. Grabbarna, bland annat Henrik, som provade ut banan var betydligt snabbare än de tävlande visade sig vara.

Vid den tredje kontrollen jag var vid skulle lagen identifiera diverse blommor, insekter och fåglar. Denna kontrollen var ganska svår.

På det hela taget har tävlingen flutit på ganska bra. Här hemma har det varit en ganska splittrad helg. Vi har alla kommit och gått olika tider. Både Martin och Cissi hade kompisar som sov över till söndagen. Henrik sov i tält i skogen. Jag, Cissi och Henrik har hjälpt till på Tre-Ma-Ha på olika tider. Dessutom var Cissi på medeltidsmarknad i Söderköping med en kompis familj. Det är inte alltid helt lätt att få ihop det med mattider sånna här helger, men annars är det ju kul när alla har något kul att pyssla med. Den som hållt sig mest hemma och hållt ställningarna är mannen. Tur att det inte var ytterligare tider att matcha ihop. En logistikkurs för flerbarnsföräldrar skulle vara till stor nytta ibland.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: